Met grote groep op wintersport

Tips als je met een grote groep op wintersport wilt gaan.

Wie met familie, collega’s of vrienden op wintersport vakantie wil gaan, heeft behoefte aan extra informatie. Want met 20 of 30 personen een wintersport vakantie Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland boeken, is heel andere koek dan een 2 persoons wintersport chalet huren. Het vraagt een andere aanpak en gedegen voorbereiding.

groepen groepsaccommodaties banner


Als groep je wintersport bestemming kiezen

De eerste vraag die bij wintersport voor groepen opkom is waarschijnlijk welk wintersport vakantieland bij het merendeel van de groep favoriet is. Voor de één is dat wintersport vakantieland Oostenrijk, voor de ander Italië, Frankrijk of Zwitserland. Daarbij moet natuurlijk ook gekeken worden naar de beschikbaarheid van grote vakantiehuizen wintersport want met een grote groep is de keuze vaak beperkt. En dat laatste is zeker het geval als je een wintersport groepsaccommodatie groter dan 30 personen zoekt. Het aanbod van grote winterport groepsaccommodatie kan dus een beperking zijn in de mogelijkheden voor groepen.

apres ski

Welk skigebied kies je als grote groep

Met een grote groep op wintersport vakantie gaan betekent veel lachen, bars en restaurants bezoeken en oude herinneringen ophalen. Natuurlijk is après ski belangrijk, Maar, uiteindelijk kom je voor de sneeuw en de wintersport. Daarbij is het van belang een skigebied uit te zoeken die aansluit bij de het ski-niveau van alle deelnemers. Zodat iedereen kan genieten van wintersport. Ook de beginners en gevorderden.

Skiberging in je grote wintersport accommodatie

Het lijkt misschien een onbelangrijk detail maar is wel degelijk belangrijk. Huur bij voorkeur een groot wintersport vakantiehuis met skiberging. Het verruimt je wintersport mogelijkheden.

met de trein op wintersport

Vervoer naar je wintersport bestemming

Indien je als groep een wintersport keuze hebt gemaakt voor wat betreft land en skigebied en een wintersport accommodatie grote groep heb geboekt, moet je nog op de plaats van bestemming zien te kopen. Met het vliegtuig, bus of trein gaan, is als grote groep meestal geen optie tenzij het om een jongeren wintersport vakantie gaat. Vrienden- en familie groepen, kiezen in 9 van de 10 gevallen voor een auto winterport vakantie. Groot voordeel daarbij is dat je ter plaatse ook vervoer hebt en je ski’s en wintersport benodigdheden zelf kunt vervoeren. Grote wintersport vakantiehuizen groepen moeten per auto bereikbaar zijn. Voldoende parkeerplaats bij je grote wintersport accommodatie is een pré.

wintersport selfie

Eten en drinken tijdens je wintersport vakantie grote groep

Wintersport is intensief. Er moet daarom goed en regelmatig gegeten worden. En een skivakantie met een grote groep betekent dat best wel veel. Je kunt je grote wintersport accommodatie natuurlijk huren op basis van zelfvoorziening of dagelijks uit gaan eten. Je kunt ook kiezen voor het huren van een grote wintersport accommodatie Oostenrijk bij Skichalets. Dat is genieten van een verblijf in een luxe wintersport accommodatie met de service van een hotel. Bij Skichalets.nl is een All In wintersport vakantie Oostenrijk grote groep mogelijk.

roompot groepen banner