Waar naar toe met de groep

Niet iedere groep is hetzelfde

Tips als je er met een grote familie- of vrienden groep een paar dagen tussen uit wit gaan en blijft overnachten in een accommodatie grote groep. De 2 belangrijkste vragen zijn. Waar naar toe en waar eten en overnachten.

groepen groepsaccommodaties banner

ontspannen bij het zwembad

landal zwemparadijs banner

Waar naar toe?

Je gaat met vrienden of familie er een paar dagen tussen uit, maar waar naar toe?
De hamvraag is, waar naar toe? Indien je er met vrienden, familie of collega’s 2 dagen tussen uit gaat, zal het groepsuitje meestal in eigen land of regio gehouden worden maar dan nog heb je talloze keuze mogelijkheden. De één houdt van de bossen, de ander van de zee. De één houdt van een luiervakantie terwijl de ander liever zou kiezen voor een actief weekendje weg of groepsuitje. Het iedereen naar de zin maken, gaat niet. Zelfs niet als je dezelfde interesses hebt.

groepsvakantie bbq

Zeeland

Kies bij voorkeur een bestemming uit voor ieder wat wils. Indien je bijvoorbeeld een vakantie met een grote groep in Zeeland kiest, heb je de zee, het Veerse Meer, de Oosterschelde en de Westerschelde. Maar je hebt in Zeeland ook bossen. Kijk naar eens naar boswachterij Westenschouwen. Een zelfde soort situatie vind je in Texel en Ameland. Ook daar vind je de zee, duinen en bossen. En, zowel in Zeeland als de Waddeneilanden heb je tal van mogelijkheden om als groep leuke activiteiten te ondernemen.

Als groep afreizen naar de Belgische Ardennen

Groepen die graag actief willen zijn met buitenactiviteiten, kiezen bijvoorbeeld voor een groepsuitje Wallonië en dan specifieke voor de Belgische Ardennen. Daar kan je als vrienden- of familie groep tal van activiteiten ondernemen. Van rotsklimmen tot kanoën. Van wandelen tot mountainbiken. Voor met name grote vrienden groepen zijn de Ardennen de plaats om naar af te reizen. Niet alleen vind je daar het allergrootste aanbod accommodaties voor grote groepen. Je kunt er voor relatief weinig geld een grote groepsaccommodatie met recreatieruimte en grote buitenplaats huren.

plaats aan het water in de Ardennen

Waar overnachten?

Bij een groepsuitje van 1, 2 of 3 dagen, hoort natuurlijk een aangename plek om te overnachten. Een groepsaccommodatie met recreatiezaal en professionele keken verdient de voorkeur indien je er op basis van zelfvoorziening verblijft en ook in de accommodatie wilt recreëren. Een verwarmd binnenzwembad met sauna in de accommodatie is zeker ook aan te bevelen. Voor groepen die van leuke films houden. Wat dacht je van het huren van een grote groepsaccommodatie met eigen bioscoop?

Hoe groter de groep hoe meer voorbereiden en te organiseren

Het organiseren van een groepsuitje wordt vaak onderschat en dat is zeker van toepassing bij een uitje of weekendje weg met een groep van meer dan 20 personen. Voordat je iets vastlegt qua accommodatie en activiteiten is het belangrijk dat je van iedere deelnemer weet of er specifieke wensen zijn en je bijvoorbeeld rekening moet houden met diëten of beperkingen. Denk ook aan fysieke beperkingen. Indien iemand die mee gaat met het groepsuitje bijvoorbeeld rolstoel gebonden is of fysiek gehandicapt heeft dat ook een doorslag in de te organiseren activiteiten en te huren groepsaccommodatie. Met een grote groep op reis gaan en alles organiseren is een klus op zich die liefde en aandacht vraagt.

groepsaccommodatie feestje

Financieel

Een groepsuitje van enkele dagen, vriendenweekend of familiereünie inclusief overnachting, kost best veel. Bij een 3 daags uitje met een grote groep van bijvoorbeeld 30 personen, moet je al snel denken aan een benodigd budget van 6.000 tot 8.000 euro. Nu zal niet iedereen van de groep in staat zijn een evenredige bijdrage te leveren. Als groep is dan de vraag. Ben je solidair met elkaar en draag je bij naar draagkracht of laat je iemand met minder geld en mogelijkheden ook minder aan het groepsuitje bijdragen. Een vraag die door iedere groep weer anders beantwoord zal kunnen worden.

wintersport met vrienden

Met een grote groep op wintersport?

Indien je met bijvoorbeeld een vrienden groep een wintersport vakantie wilt boeken, valt er al veel minder te kiezen. Bij een skivakantie met een grote groep zal je waarschijnlijk een bestemming zoeken binnen Oostenrijk, Italië of Zwitserland en zoek je een skigebied met grote sneeuwzekerheid en zo dicht mogelijk bij de piste. Je moet natuurlijk wel in een geschikte wintersport groepsaccommodatie overnachten en de àpres ski mogelijkheden zijn belangrijk. Kijk hier voor een wintersport vakantie Oostenrijk en hier voor het vinden van een wintersport groepsaccommodatie tot wel 40 personen.


roompot groepen banner